3D Print Factory

Mijn Trucks.

Tamiya Grand Hauler.

Ook één van mijn hobby’s is mijn Tamiya Grand Hauler truck. Ik heb exact dezelfde als hier rechts in de video te zien is, maar dan zonder de tank trailer. Ik heb er de Tamiya Flatbed trailer achter hangen.

Specificaties:

-Lengte: 692 mm
-Breedte: 190 mm
-Wielbasis: 476 mm
-Gewicht: 3100 gr

De Grand Hauler in schaal 1/14 truck van Tamiya, deze heeft polystyrene (harde) carrosserie aluminium ladderchassis, dubbele starre aandrijfas met differentieel en bladveren, RS 540 motor en 3 versnellingsbak.

Tamiya MFC Geluidsmodule en Rijregelaar.

Hij is wel een beetje aan de prijzige kant, maar ik heb deze module toch maar gekocht en in mijn Grand Hauler ingebouwd.

De TAMIYA multifunctionele eenheid MFC-03 Euro-Style simuleert in vrachtwagen-modellen vrijwel alle geluids- en lichtfuncties van zijn grote voorbeelden. Hij vult met de van een Europese 6-cilinder-in-lijn dieselmotor opgenomen sound TAMIYA-modellen perfect aan, zoals de MAN TGX, Mercedes Benz Actros, Scania R470 en overige.

De functie- en controle-unit, een rijregelaar wordt ook meegeleverd, beschikt over 33 realistische geluids-, talrijke licht- en maximaal 21 functie-opties voor modeltrucks op een schaal van 1:14 en andere. Alle functies worden met een gewone 4-kanaals afstandsbediening bediend.

De multifunctionele eenheid MFC-03 Euro-Style kan in drie modi worden gebruikt. Rijmodus met en zonder licht en geluid en een demomodus die sound en lichtfuncties geeft.

Bij het inbouwen van de module stuitte ik echter op één probleem, ik wilde namelijk ook de twee zittingen in de cabine plaatsen maar volgens de inbouw omschrijving zou daar de luidspreker gemonteerd moeten worden. Ik heb toen de luitspreker behuizing eens open gemaakt en de luitspreker zelf eruit genomen, want op het internet vond ik de oplossing om de luitspreker boven de motor te plaatsen zodat de cabine vrij bleef en ik daar de twee stoelen kon plaatsen, met natuurlijk Driver Willy die ik ook ergens op het internet tegen kwam.

CARSON Reflex Stick Multi Pro LCD.

Voor de besturing heb ik een CARSON Reflex Stick Multi Pro LCD 2,4GHz Remote Control afstandsbediening modern en technologisch geavanceerde 14-kanaals afstandsbediening met 15 model geheugens voor universeel gebruik in veel RC voertuigen. Er kan zelfstandig in 14 kanalen via 2 joysticks en 10 schakelaars (4x knop / 4xStufen switch / 2x draaipotentiometer) worden aangedreven, bijvoorbeeld, functies zoals licht / geluid, hoorn, lier, ondersteunt waterpomp en vuur monitor. 

De REFLEX STOK Multi Pro 14 Channel LCD-systeem met de MFC 01/03 – is volledig compatibel met de DMD-eenheid van TAMIYA.

Ik heb meerdere 14 kanaals ontvangers, want ik gebruik deze zender voor al mijn overige RC toepassingen.

Projecten.

Eigenlijk ben je nooit tevreden en probeer je jou Truck zoveel mogelijk aan te passen aan je eigen wensen, ik ook dus.