Mijn Trailers.

Ik heb eigenlijk maar één originele Trailer, en dat is de Tamiya Flatbed Trailer 56306. Deze heb ik ooit gekocht alleen voor de juiste maat voering van de onderdelen omdat ik mijn overige Trailers zelf ontwikkel en maakt. Zo heb ik al een eigen ontwerp gemaakt van een Flatbed Trailer, een Low Boy Trailer en een twee assige Dolly.

Tamiya Flatbed Trailer.

Deze vlakke oplegger van aluminium is net als de andere opleggers van Tamiya, voorzien van een koppelingsvoorziening voor het realistisch los- en vastkoppelen. De trekveren van de steunen zorgen bij het vastkoppelen aan de truck voor het automatisch inschuiven. Het chassis is van aluminium gemaakt, de laadvloer is van tweekleurig hout. De metaalkleurige stijlen zijn met bevestigingskettingen verbonden.

  • Vlakke oplegger met aluminium chassis
  • Bladvering met 4 extra schokdempers
  • Dubbele as met 8 rubberen banden en spatlappen
  • Wielbasis 10 cm.

Mijn eigen creaties.

Flatbed Trailer.

Two Axle Trailer.

Low Boy Trailer.

Dit zeer realistische model van een Tamiya Flatbed Trailer c.q. Oplegger is door mij zelf gemaakt met behulp van 3D geprinte onderdelen, waarbij ik het origineel als maatvoering heb gebruikt.

Eén van mijn laatste projecten was deze Twee Assige Trailer, ook wel een Dolly genoemd. Deze bestaat geheel uit 3D geprinte onderdelen.

Ook deze Low Boy Trailer bestaat geheel uit 3D geprinte onderdelen. En is ook door mijzelf ontwikkeld en gebouwd.

Zelfbouw Chassis.

Ik ben een nieuw project gestart, ditmaal ga ik allerlei onderdelen maken om zelf allerlei Trailer te kunnen maken met behulp van de aluminium Carson profielen.