Mijn Tamiya Grand Hauler.

Deze Tamiya Grand Hauler heb ik nu al een hele tijd en is door mij geheel complete geassembleerd en inmiddels rijklaar gemaakt. De blanke kap heb ik in de kleur blauw metallic gespoten met de originele Tamiya color TS-19 na hem eerst met enkele lagen Tamiya Surface Primer te hebben voor behandeld.

Deze truck kun je zelf verder uitbreiden met diverse extra onderdelen maar persoonlijk heb ik hem gewoon standaard gelaten. Wel heb ik enkele aanpassingen gemaakt voor deze truck omdat ik anders mijn aangeschafte MFC unit niet goed in de truck kom plaatsen.

Tamiya color TS-19
MFC-01 (art. 56511)

Wel heb ik de MFC Tamyia Multifunctionele rijregelaar module MFC-01 (art. 56511) voor Tamiya RC-vrachtautotractoren in schaal 1:14 in mijn Grand Haler ingebouwd. Deze multifunctionele module biedt 32 radiografisch op afstand bediende geluiden die digitaal bij een originele truck zijn opgenomen. Incl.  luidsprekers, trilling kast en volledige LED verlichting voor Amerikaanse Tamiya trucks.

Als je bij het inbouwen van deze MFC de standaard handleiding volgt zou je de luidspreker in de cabine moeten plaatsen, echter dit zou betekenen dat er geen plaats meer over blijft de zittingen en bestuurder in de cabine te plaatsen, en die wilde ik nu juist wel in de cabine een plaatsje geven.

Ik heb dit opgelost door een beugel te maken met behulp van mijn 3D Printer, en deze boven de motor gemonteerd zodat de luidspreker daarop onder de motorkap een plaatsje krijgt, en ik nu dus de beide stoelen en de chauffeur wel in de cabine kon plaatsen.

FS Reflex Stick Multi Pro LCD 2.4G 14CH.

FS Reflex Stick Multi Pro LCD 2.4G 14CH
Receiver 14CH Reflex Stick Pro LCD 2.4G
Carson Modelsport

Bij een truck die standaard al veel functies heeft hoor natuurlijk ook een RC Zender en Ontvanger bij die al die functies ook aan kan. Ik heb daarom gekozen voor de Reflex Stick Multi Pro LCD – professionele, moderne en technisch hoogwaardige 14-kanaals radiografische afstandsbediening met 15 modelgeheugens voor universeel gebruik bij een groot aantal RC-voertuigen en schepen. Er kunnen onafhankelijk 14 kanalen via 2 stuurknuppels en 10 schakelaars (4x drukknop / 4x standenschakelaar / 2x draaipotmeter) worden aangestuurd, bijvoorbeeld functies zoals licht/geluid, claxon, kabellier, opleggersteunen, waterpomp en waterkanon. Het REFLEX STICK Multi-Pro 14 Channel LCD-systeem is volledig compatibel met de MFC 01/03- en DMD-eenheid van Tamiya.

Traxxas TRX2973G Lader.

Natuurlijk lopen ook mijn trucks niet op diesel maar hebben een accu nodig. Ik zelf heb enkele NiMh Accu 7,2V accu’s die ik met deze lader oplaat. De nieuwe EZ-Peak® Live Dual iD-oplader heeft alle geavanceerde functies van de EZ-Peak Live in zich en zorgt voor extra vermogen tot meer dan 26 ampère (200 watt)! De 4s multifunctionele multi-chemie dubbele oplader maakt gebruik van de ingebouwde Bluetooth om naadloos samen te werken met de nieuwe Traxxas EZ-Peak Live™ -app voor iOS en Android. De EZ-Peak Live-app geeft u gedetailleerde informatie, bewaking op afstand en geavanceerde bedieningsfuncties via de high-definitie kleureninterface op uw mobiele apparaat. Het is de krachtigste en meest geavanceerde oplader in de populaire EZ-Peak-serie. 

Traxxas EZ-Peak® Live Dual iD

Trucks Projecten.

Voor zowel Tamiya Grand Hauler en ander Trucks heb ik verschillende projecten gemaakt en hier op de website geplaatst. Er komen nog regelmatig nieuwe projecten bij dus hou deze pagina in de gaten.