Mijn Raspberry Pi's

De Raspberry Pi draait op Raspbian, een Linux-distributie op basis van Debian en geoptimaliseerd om goed te draaien op Raspberry Pi-hardware. Het wordt geleverd met twee opties om te starten: Desktop of Lite. De desktopversie start op naar een vertrouwde desktop en wordt geleverd met veel educatieve software en programmeertools, evenals de LibreOffice-suite, Minecraft en een webbrowser. De Lite-versie heeft geen desktopomgeving, dus alleen de opdrachtregel en wordt geleverd met alleen de essentiële software.

Boards.

Met de Raspberry Pi boards kun je leren programmeren, elektronica projecten maken, of hem bijvoorbeeld gebruiken als een server. Met de vele addons/HATs die beschikbaar zijn is vrijwel alles mogelijk! Met de Raspberry Pi boards, behuizingen, uitbreidingen en andere accessoires heb je alles voor je volgende Raspberry Pi project!

Er zijn verschillende boards uitvoeringen van de Raspberry Pi zoals de Pi 2, Pi 3B, Pi 3B+, Pi Zero en de laatste nieuwe versie de Pi 4B

Het is eigenlijk te veel om te beschrijven wat er allemaal mogelijk is het zo’n Raspberry Pi, ik zelf heb er vijf, twee maal de 3B, 2 maal de 3B+ en 1 maal de 4B versie en ben daar zeer tevreden over.

Raspberry Zerro
Raspberry 3B+
Raspberry 4B

Mijn Webserver.

U zult het misschien niet geloven, maar op één van mijn Raspberry Pi’s 4B heb ik als een WordPress webserver ingericht, compleet met Apache, MySQL, PHP, WordPress en een FTP server geïnstalleerd. Als U dit leest dan bent U nu dus verbonden met deze Raspberry Pi 4B. Het voordeel voor mijn is dat ik voor het hosten van deze website geen kosten behoef te betalen, ook geen data limit heb en schrijf ruimte genoeg heb omdat er een extra SSD drive is geïnstalleerd. Wel heb ik een eigen domeinnaam aan deze website verbonden omdat het onthouden van een ipadres niet altijd even makelijk is, dus www.wdevaal.nl is een redirect naar deze website.

GrovePi.

Op één van mijn Raspberry Pi’s heb ik een GrovePi board zitten. De GrovePi is een board met 15 Grove 4-pin connectoren welke de Grove sensoren naar de Raspberry Pi brengen. Hij is een eenvoudig aan te sluiten en te gebruiken op de Raspberry Pi. Solderen of breadboards zijn overbodig, plug je Grove sensoren simpelweg in de GrovePi+ en je kunt direct beginnen met programmeren.

Grove is een eenvoudig te gebruiken systeem met meer dan 100 betaalbare plug en play modules welke kunnen worden gebruikt om te voelen en te bedienen.

Raspberry Pi 3B+ plus een GrovePi module

Raspberry Pi & GrovePi Projecten.

Voor zowel Raspberry Pi en de GrovePi heb ik verschillende projecten gemaakt en hier op de website geplaatst. Er komen nog regelmatig nieuwe projecten bij dus hou deze pagina in de gaten.

Raspberry Pi Tijdschriften en Boeken.

Via deze pagina kan ik U door sturen naar verschillende Raspberry Pi gerelateerde PDF magazine’s. Ik wens U veel lees plezier toe.

Raspberry Pi Case.

Voor de Raspberry Pi’s en sonsoren heb ik diversen Case’s (Behuizingen) in de Online Webshop staan.