Raspberry Pi GrovePi

GrovePi+ is een board met 15 Grove 4-pin connectoren welke de Grove sensoren naar de Raspberry Pi brengen. Het is een eenvoudig aan te sluiten en te gebruiken modulair systeem voor hardware hacking met de Raspberry Pi. Solderen of breadboards zijn overbodig, plug je Grove sensoren simpelweg in de GrovePi+ en je kunt direct beginnen met programmeren.

Grove is een eenvoudig te gebruiken systeem met meer dan 100 betaalbare plug en play modules welke kunnen worden gebruikt om te voelen en te bedienen.

  • Compatibel met de Raspberry Pi B / B+ / A+ / 2 / 3
  • Snellere SPI en betrouwbare UART verbindingen
  • Eenvoudig firmware updaten
GrovePi+ voor Raspberry Pi
Raspberry Pi 3B+ plus een GrovePi module

Grove is een modulair elektronisch platform voor rapid prototyping. Elke module heeft een enkele functie, zoals aanraking detecteren, een geluidseffect creeeren etc. Plug de modules welke je wilt gebruiken op het basis shield en je bent klaar om je ideeen te testen.

Raspberry Pi & GrovePi Projecten.

Voor zowel Raspberry Pi en de GrovePi heb ik verschillende projecten gemaakt en hier op de website geplaatst. Er komen nog regelmatig nieuwe projecten bij dus hou deze pagina in de gaten.

Mijn exemplaar komt van Kiki Electronics. Ik heb de GrovePi versie, maar er bestaan ook andere versies voor de Raspberry Pi’s. Voor de prijs hoe je het niet te laten, ik betaalde €. 35.95 euro. Kiki Electronics heeft ook al de benodigde Grove en GrovePi sensoren in huis en op voorraad.

www.kiwi-electronics.nl/