Arduino Grove Mega.

Grove Mega Shield is een extensie board voor Arduino Mega en Google ADK. Alle aansluitingen zijn gestandaardiseerd in 4-pins (Signal 1, Signal 2, VCC en GND) 2mm connectoren en houden een aantal van de 3 pin (Signal, VCC en GND) 2,54 mm headers voor Servo en elektronische bakstenen, die de bedrading van de elektronica vereenvoudigen. De 4 pins connectors maken ook de bedrading stabieler. De Mega Shield bevat Digital 0-21 en Analoog 0-15; We schrappen Digital 22-53 voor het eenvoudig installeren van Mega Schild met Xduino Mega / Google ADK.

Compatibel met Arduino Mega1280 / 2560
Compatibel met Grove
Compatibel met Google ADK
Afmetingen: 92,8 mm x 57,2 mm.

Het doel van de Grove – Mega Shield is om een gemakkelijke verbinding mogelijk te maken van Xduino Mega / Google ADK invoer- en uitvoerpinnen met de Grove-eenheden.

Elke socket is duidelijk gelabeld met de bijbehorende I / O-pin. de Grove – Mega Shield kan in vier secties worden verdeeld: resetknop, analoog gebied, digitaal gebied en vermogensgebied. Houd rekening met het volgende diagram:

Voor de Arduino Mega en Uno plus sensoren heb ik diversen Case’s (Behuizingen) in de Online Webshop staan. Deze Grove Mega Shield  pas hier zonder problemen boven op.

Het voordeel van deze Shield  is dat je eigenlijk geen Breatboard nodig hebt want je hoeft niet voor je sensoren want de Grove sensoren worden met een vier aderige kabel met stekkers met de Shield verbonden.

Wel heb ikzelf een board gemaakt waarop de verschillende Grove(Pi) sensoren op kunnen worden geplaatst een met 2M schroefjes  kunnen worden vastgemaakt.

Ook dit board vind je terug in de 3D PrintShop.

Mijn exemplaar komt van Kiki Electronics. Ik heb de Grove Mega versie, maar er bestaat ook een versie voor de Arduino Uno. Voor de prijs hoe je het niet te laten, ik betaalde €. 11.95 euro, en dat kost de Grove Uno ook. Kiki Electronics heeft ook al de benodigde Grove sensoren in huis en op voorraad.

www.kiwi-electronics.nl/